Så er vi klar med del 2 af anmeldelserne fra Wacken. Denne gang med Warbringer, Hammerfall og danske D-A-D.
Warbringer, 3/8 2012, WET Stage
Thrash metallen har stået stærkt på Wackens program i år. Med sværvægtere som Overkill, Testament, Sepultura og Coronor har der ikke været mangel på den fræsende metal. En af de mindre, men bestemt ikke ringere, navne Warbringer spillede ligeledes på festivalen. Med en spilletid kl 12 fredag-formmidag på WET Stage, var det måske ikke de bedste forhold for det unge retro-thrash band fra USA.
Tidligere på Warbringers tourné havde jeg den store glæde af at opleve dem på årets Roskilde Festival. Her leverede bandet årets metalkoncert på hele festivalen. På Wacken havde de dog langt større konkurrence fra andre bands og grundet det tidlige tidspunkt blev det aldrig en ligeså fed koncert som på Roskilde. Men mindre kan også gøre det.
For Warbringer oser af spilleglæde og en teknisk kunnen så utrolig flot og velspillet af et så ungt band. Musikken er lige ud klassisk thrash metal, med hurtige og pumpende riffs.
Det gigantiske Bullhead telt (med plads til 40.000!!) var muligvis ikke fuldstændig pakket allerede kl 12 – langt fra faktisk. Men det var ikke noget der lod til at gå Warbringer på. De gjorde hvad de skulle og leverede deres thrash metal som det var forventet af dem. Setlisten var i store hele den samme som på Roskilde Festivalen med fokus på bandets nyeste Living Weapon og ligesom på Roskilde forsøger sanger John Kevill at opildne sit tømmermænds ramte crowd til en stor circlepit. Ligeså stor som på Roskilde blev den dog aldrig.
Warbringer gjorde en god figur på Wacken, dog ikke ligeså magisk som jeg før har oplevet bandet.
Hammerfall, 3/8 2012, True Stage
2 gange skybrud på 2 timer var hvad vi blev mødt af blot en halv time inden Hammerfall gik på Wackens hovedscene. Lejren skulle reddes og undertegnedes telt måtte se sig slået ud af den hårde vind og den store mængde regn. Sur røv, men Wacken goes on. Og det gjorde Hammerfall også.
Hammerfalls koncert var blevet promoveret som en helt unik jubilæums-koncert (15 år siden Hammerfall første gang spillede på Wacken). Iøvrigt var det også sidste koncert med bandet inden deres pause til 2014. Mine forventninger til det svenske power metalband var derfor ikke uden overraskelse tårnhøje. Hvad havde bandet fundet på?
Solen skinnede fra en skyfri himmel da Hammerfall gik på til tonerne af Patient Zero fra deres seneste Infected. Hammerfall er et band, der på Wacken kan trække mennesker. RIGTIG mange mennesker faktisk og stemningen var da også høj. Der blev headbanget flittigt og strukket knyttede hænder i vejret til bandets tunge og langsomme power metal riffs. Lyden var dog desværre underligt mudret og guitarene blev i store dele af koncerten overdøvet af buldrende trommer og bas. Dog fortsat dejlig højt, som det skal være til metalkoncerter!
Men hvad der var så specielt ved denne såkaldte jubilæums-koncert skal jeg ikke gøre mig klog på. Sætlisten var stort set den samme som ved andre Hammerfall-koncerter jeg har oplevet. Så der var som sådan intet unikt ved det og selve scenen var heller ikke dekoreret mere end et klassisk bagbanner og en Marshall-væg. På den baggrund var jeg en smule skuffet.
Dog kan man ikke sætte en finger på bandets indlevelse når de står foran så mange mennesker som de gjorde denne dag på Wacken. Joacim Cans var tændt og fik fat i sit publikum som han skulle.
Da bandet sluttede af med Hearts On Fire, kunne man gå fra koncerten med med et halvt smil på læberne. Sangene blev leveret som de skulle, der var bare intet særligt ved denne jubilæums-koncert, som der ellers var blevet reklameret for.
D-A-D, 3/8 2012, True Stage
D-A-D havde fået æren af at lukke Wackens hovedscene fredag nat. Det var mudret, mørkt, tåget og koldt da vi gik mod True Stage natten til lørdag og min frygt for en tom plads til D-A-D var der udentvivl.
Så galt gik det dog ikke. Der var bestemt ikke fyldt, men bestemt heller ikke Orange-pinligt (en term vi brugte flittigt i lejren om en tom plads til store metalkoncerter).
D-A-D virkede en smule uengageret under denne natteseance. Jesper Binzer, som normalt ellers er en fortræffelig frontmand, optrådte decideret pinligt med sit ringe forsøg i tyske gloser uden på nogenmåde at have haft tysk grammatik i skolen. Der blev krummet tær i stor, stor stil. Og taget i betrækning at størstedelen af publikum i forvejen nok var danske virkede det endnu mere åndsvagt.
Tilbage til musikken. For det er der D-A-D hiver den hjem. Hvor Jesper i stor stil fejlede er det godt at brormand Jacob Binzer og dr. Sonne kan deres pis. Jacob Binzer var, som altid, utrolig køligt spillende denne aften og som altid en fornøjelse at opleve. Det samme med Laust Sonne, der ligesom på resten af Fast On Wheels tour i 2012 blev trukket ud til scenekanten og tippet forover i en trommesolo. Måske den bedste trommesolo jeg har hørt på Wacken?
Af klare højdepunkter skal der bestemt nævnes den super svingende heavyslager Reconstrucdead. Hvor hhv. Jacob og Jesper i mellemstykket battlede med spaderne. Og at de havde bragt deres fulde sceneopsætning (en stor storskærm formet som et flag) fra Danmarks touren med til Wacken. lækkert!
D-A-D var muligvis fejlplaceret på Wacken. Jeg tror dog fortsat på at hvis ikke Jesper Binzer havde optrådt som en klovn, det ikke havde regnet tidligere på dagen, klokken ikke var 2 om natten havde det måske set anderledes ud. Nu blev det en koncert, der kun lige hives op på en middel med den rutine D-A-D nu engang har.
Lær tysk Jesper eller hold kaje!