IMG_4529

Black Veil Brides. Amager Bio. Photo: Weiss

Black Veil Brides har lagt sminken på hylden og beviste i Amager Bio, at de er et af de bands der skal være med til at indoktrinere fremtidens danske metalfans til den hårde musik. 

 

Et totalt udsolgt Amager Bio, fyldt med unge mennesker på helt ned til hvad der lignede 10 års alderen, havde taget plads foran scenen, da amerikanske Black Veil Brides kom forbi København søndag aften.

Bandet der bedst er kendt for højt hår, en enorm mængde brug af make up, emo look og en musikalsk krydsning mellem metalcore, emo rock og glam metal har tidligere i år udgivet den Bob Rock producerede og faktisk ganske glimrende selvbetitlede fjerde album.
Det er helt tydeligt, at Black Veil Brides har villet ændre stil på dette album. Væk er næsten stort set alle spor af metalcore og ind er istedet kommet nok det tætteste dette band nogensinde kommer på en klassisk 80’er heavy metal feeling. Der er ingen tvivl om at Bob Rock har haft en finger med i spillet her.

Det er pga denne udgivelse at undertegnede valgte at møde op i Amager Bio. For det album har sgu’ vokset på mig med tiden.

Bandet går på scenen og jeg er ikke i tvivl om at samtlige ungpige hjerter smelter omgående. Men til min store overraskelse er det ikke kun musikalsk at Black Veil Brides har ændret stil. Væk er den overdrevne brug af make up og jeg spotter sågar guitarist Jake spille i en Pantera shirt. Så har man set det med.

Black Veil Brides starter ud med åbneren “Heart Of Fire”  fra deres nye udspil. Scenen er flot opsat med en væg af marshall forstækere og to kæmpe storskræme. Lyden er overraskende tung og massiv. Det her kunne godt gå hen og blive godt. “Heart Of Fire” følges op af “I Am Bulletproof”. Publikum er med og Black Veil Brides har hele Amager Bio i deres hule hånd.

Men Black Veil Brides har altså åbenlyse mangler og problemer. For det første og det mest åbenlyse problem denne aften er altså sanger Andy’s teknik. Det bliver udstillet allerede i tredje nummer “Coffin”. Manden kæmper sin kamp for at nå de høje toner og alt for ofte ender det med, at han må lade publikum synge halvdelen af sangen.

For det andet er det samtidig tydeligt at de mangler et stærkt bagkatalog. De ældre numre er alt for enslydende og ja decideret uinspirerende i deres opbygning. Her vinder de nyere numre klart og ikke så overraskende er det heavybaskeren “Faithless” der vinder stort denne aften.

Meget kan man sige om Black Veil Brides, men de er bandet der idag er med til at forme og skole de helt unge mennesker til at lytte til den hårdere rock. Denne aften var det familiefaren i den forvaskede gamle Slayer shirt, der sammen med sønnen eller datteren i deres nyindkøbte Black Veil Brides shirt var taget til koncert sammen. Måske det sågar var knægtens første koncert?

Det er en vigtig pointe at få med i denne anmeldelse, skønt det ikke har den store betydning rent musikalsk.

Hvis bare bandet fremadrettet fortætter i den retning de er gået nu, skal det her nok gå hen og blive rigtig interessant. For selvom der bestemt var opture i Amager Bio, så var det tydeligt at de mangler de helt stærke sange og den helt stærke sanger. Indlevelsen, interaktionen og energien som Black Veil Brides udviste på scenen fejlede derimod intet.

5-penta