Beartooth,_Disgusting_Album_ArtOkay, jeg kan nævne mange stikord nu, der 100% vil få mange læsere til at forlade denne anmeldelse. Men lad i stedet musikken tale for sig selv og overgiv jer til de store hooks og den smertende ungdom.

“Hvilke stikord?” tænker du sikker. Jo, der er for det første tale om et metalcore band. Der er tale om ex-Attack Attack!-vokalisten Caleb Shomo. Der er ydermere tale om metalcore med følsomme og rensungne omkvæd. Og der er tale om sangtekster der handler om hvor hårdt det er at være teenager. Indbydende?

Lad mig sætte det anderledes op – Caleb Shomo har med sit band Beartooth udgivet et af de bedste metalcore-albums i nyere tid. Og ja, det kom fra kong core, så sandheden er på bordet nu! BONUS-INFO: det var også det band jeg havde med i studiet, da “Power vs. Core” skulle afgøres mellem undertegnede og Søren Weiss i Sort Søndag. Her var det nummeret “The Lines”, der også åbner skiven her. Men pladen har så mange store omkvæd, oprigtige følelser, tunge breakdowns og generelt bare utrolig meget overskud. Mest pga. Caleb Shomo’s uregerelige og legesyge vokalpræstation (at manden så slet ikke kan følge op live er en anden side af sagen).

Tag fx “Beaten In Lips” der går ud til børn og teenagere i voldelige hjem, “Body Bag” om at lægge sin hårde livsstil på hylden, “I Have A Problem”, der fortæller om Caleb’s alkoholproblemer, og ja. Jeg kunne blive ved. Der er ganske højt til loftet og emnerne er til at tage og føle på. Faktisk ejer pladen kun ét dårligt bekendtskab, pladens sidste nummer “Sick And Disgusting”, hvor Caleb Shomo ender med at tudbrøle over at han som barn fik tæv af sin far. Fair nok at være nede over det, men altså… Det bliver lige lovlig meget i længden, når nu resten af pladen har så positive budskaber.

Det er melodisk hardcore pakket ind i moderne metalcore-klæder, og vi når både omkring langsommere og storladende numre og korte og tonsende hardcore (nummeret “Dead” fx).

Årets album inden for guilty pleasure-cheesyness!

Opsummering: Beartooth har med “Disgusting” praktisk talt lavet det perfekte metalcore-album. Kan man lide melodisk hardcore og metalcore vil “Disgusting” uden tvivl være jeres nye yndlingsplade – I tør bare ikke indrømme det!

Lyt specielt til: “The Lines”, “Body Bag”, “In Between”, “One More”, “Me In My Own Head” (ja, faktisk hele pladen undtagen “Sick And Disgusting”).

For fans af: Of Mice & Men, Architects, Stick To Your Guns, For The Fallen Dreams, Bring Me The Horizon (Sempiternal-era)

“Disgusting” blev udgivet d. 10 juni 2014 via Red Bull Records