Defilementory The Dismal AscensionDer er slet ingen tvivl, Defilementory er dansk metals aller mest lovende dødsmetalband, og ”The Dismal Ascension” er en tonstung cementering af netop dette.

Den danske dødsmetal.. Ja, hvordan fanden skal man starte… Det er et af de metalliske afgrene vi i de seneste mange år slet ikke har kunne finde ud af hverken at prøve at kreere noget nyskabende, spændende… eller ligefrem godt… Set med de store internationale briller er forsøget er i hvert fald fejlet…
Dog er der i den seneste tid sket en del spændende ting på fronten. Corpus Mortale udgav den fantastiske plade ”FleshCraft” og et band som Billy Boy In Poison har med deres humoristiske tilgang til dødsmetal og deathcore (hvis man må have lov til at bande) skabt noget der bør give dem en del opmærksomhed. Men jeg er fra nu af helt sikker på at året 2014 kommer til at tilhøre de unge Roskilde-knægte i Defilementory.

I flere år har Defilementory ligget og ulmet i undergrunden.. Deres yderst komplekse, tekniske og brutale dødsmetal har forarget folk og fæ på tværs af det danske land, og deres EP ”Gory Defilement” var også et fint bevis på at de absolut havde noget godt at byde på. Og har man set Defilementory live, så burde man absolut vide hvor høj en kvalitet og talent dette band besidder. Så det er forståeligt at forventningerne til debutpladen ”The Dismal Ascension” har i lang tid været meget høje for mig!

Og om forventningerne indfries? Det kan der kun komme et kæmpe rungende JA til! Hold dog kæft hvor det her bare sparker røv på alt og alle! Defilementory er i dén grad fået lidt væk fra den meget hektiske og tekniske dødsmetal og inkorporeret mange flere atmosfæriske og avant-garde elementer. Absolut noget jeg ikke har hørt komme fra noget Dansk band før – i hvert fald ikke i samme høje kvalitet.

Hele pladen igennem bliver man ført igennem et slimet univers med mange mørke kroge og tankerne kan med rette sendes i retning af både Ulcerate og det nyere materiale fra Gorguts, dog uden der er tale om plagiat. For Defilementory har med dette udspil skabt deres helt eget, der bliver ved med at udfolde sig for hver gennemlytning.

Der hersker ingen tvivl her. Defilementory kommer til at overtage dødsmetalscenen i Danmark og er i øjeblikket et at de største håb for et band der kan få en stor international karriere inden for ekstremmetal. Mark my words!

10-penta“The Dismal Ascension” udgives d. 20/7 via Torture Music Records